sunnuntai 5. lokakuuta 2014

24: Uusia polkuja pitkin...

Tässä tuleekin sitten pitkästä aikaa vähän vakavamielisempää ilmoitusluontoista asiaa, josta ystäväni tietävätkin jo. Hetken tätäkin ilmoitusta blogin puolella hieman viivyttelin, kunnes asiasta tuli itselleni virallista. Olen aloittanut hoitamaan Grit-nimistä ponitammaa Lepuskissa!


Asiaa ei tullut suunniteltua juuri ollenkaan, vaan päätös syntyi lähes hetken mielijohteesta. En siltikään sano, että jos kyseessä olisi ollut mikä tahansa poni, olisin lähtenyt mukaan - ehei. Gritillä ja minulla on historiaa hamassa ponimenneisyydessäni ja lähdin mukaan, sillä koin että asiasta voisi kehkeytyä jotain hyvääkin. Ratsastin Gritillä paljon nuorempana ja se on aina ollut minusta todella hauska poni. Juuri Gritillä hyppäsin korkeimman esteeni ennen tätä kesää, eli noin 90cm. Kisasin sillä myös ensimmäiset estekisani ja olen muutenkin hypännyt sillä paljon, koulukisoissakin olen ehkä piipahtanut nuorena, en muista sen tarkemmin.

Nostalginen kuva kahden vuoden takaa... kiinnittäkää huomiota molempien tytsyjen harmoniseen olemukseen :D
Olisi ihana muistella menneitä enemmän mutta minulla ei enää valitettavasti ole kovin vanhoja kuvia tallessa :( Uudempia näiltä muutamilta ensimmäisiltä hoitokerroilta minulla kuitenkin on. Ensimmäinen hoitopäiväni 5.9. eli olen ollut nyt virallisesti ponihoitaja 4 viikkoa. Hoidan Grittiä kuitenkin vain kerran viikossa joten neljässä viikossa ei ole kauheasti ponin kanssa puuhattu.

Ensimmäiseltä hoitopäivältä, pihalle harjaukseen!
Ensimmäinen hoitokerta meni hutiloiden ja tutustuen, oikeastaan aika vaikeasti. Oli vaikea sopeutua uuteen hevoseen, joka oli pieni, hömelö ja tammamainen kaikessa kiimaisuudessaan. Toinen hoitokerta meni mukavasti syötellessä ja kolmannella kerralla poni astui kipeän varpaan päälle tehden siitä vielä kipeämmän. Neljäs kerta eli viime perjantai meni kuvissa poseeraten ja syyslehdistä nauttien.


Tämä poni tuo kyllä aivan uutta eloa ja hymyä elämään ja alun epäröinneistä huolimatta uskon, että tästä tulee jotain oikein mukavaa! Grit on juuri sopiva haaste, sillä hevoshoitajana olen tottunut sävyisämpiin partnereihin.

Millaisia postauksia haluaisitte? Videoita, kuvia, pohdintoja? Tuntikuvauksia, erityispostauksia? Vapaa sana :)

2 kommenttia: