perjantai 10. lokakuuta 2014

25: Mukavuusalueelta ulos

Tuntiterveisiä Leppävaarasta!
Tänään ratsastin Londalla, kuten viimeiset kolme viikkoa. Sekavat fiilikset niin tältä tunnilta, kuin viime kerraltakin. Toisinsanoen helppoa ei ole ollut...

Londa on sellainen hevonen, että se jää edestä todella tyhjäksi ja jäkittäväksi pienimmästäkin epätasaisuudesta, jota minulta löytyy sylin täydeltä. Londa on herkkä, säikky ja vaativa ratsastaa. Juuri sellainen hevonen millaista en osaa ratsastaa enkä ole myöskään ratsastanut. Alussa, ensimmäisellä ratsastuskerralla, ajattelin, että tästähän tulee mukavaa, Londa on hauska ja juuri sopivan haastava. Ensimmäinen tunti sujui hyvin ja olin ylpeä, saimme kehuja ja kaikki meni lupsakasti. Viime perjantain tunti oli kuitenkin vaikea ja polttiaiset ja huono uni sekoittivat molempien neitien päät. En kyennyt keskittymään viime tunnilla mihinkään, mistä johtuen Londakaan ei keskittynyt ja kaikki meni keskiverrosti.
Tänään homma ei helpottanut laisinkaan. En saanut tammaan mitään kontaktia ja välillä tuntui ettei sitä edes kiinnostanut. Menimme sen kolmatta tuntia, minkä takia se oli myös väsynyt ja niin olin minäkin. Tuntui siltä, että Londa meni lapaluisua joka suuntaan - jopa suoralla uralla! Tuntui myös siltä, että vaikka kokeilin jokaista tuntemaani ja hallitsemaani tapaa pitää ja käyttää tuntumaa en saanut kontaktia heppaan muulloin kun käynnissä. Käynnissäkin vain hetkittäin.


Tunnilla teimme pysähdyksiä ja peruutuksia ja laukkaa ympyröillä. Alkuverryttelynä menimme tiukkakaarteisia loivia kiemurauria. Kiemuraurat eivät sujuneet lapaluistelun takia ja pohkeet eivät menneet läpi. Jouduin avittamaan raipalla useammin kuin olisin halunnut ja sekin oli vain hetkittäinen apu ja harvemmin hyvä apu Londan herkkyyden takia. Pysähdykset olivat kuolaimen takana mutta peruutukset Londaneiti teki kuin mestari, helposti ja mukavasti.

Tää kuva kiteyttää tunnin mun näkökulmasta... huhhuh

Londa ja herkät säpäkät puoliveriset, kuten myös Jolly, ovat niiin kaukana osaamisalueestani ja varsinkin mukavuusalueestani. Mukavuusalueeni on rajattu nätiltä näyttämiseen ja siihen, että yritän mutten saa aikaiseksi. On ihanaa tulla haastetuksi mutta usein olen kamalan tiukka itseäni kohtaan - kuten nytkin. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan mutta tänään opin kuitenkin, ettei saa luovuttaa vaikeinakaan aikoina :)

On se kuitenkin aika söpö! (istunta 10+)
Vihdistä uutista keskiviikkona ! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti