lauantai 10. toukokuuta 2014

01: Uudet haasteet

Hei ja tervetuloa lukemaan blogiani! Olen siis 17-vuotias tyttö Espoosta ja harrastan pääasiassa valokuvausta ja ratsastusta. Minulla on kaksi hoitohevosta ja koira, joka itseasiassa räksyttää minulle juuri nyt, sillä tahtoisi karata takapihaltamme vapauteen. Tässä postauksessa saatte kuitenkin nauttia vanhoista kuvista ja puhelimella otetuista (kamalalaatuisista) otoksista, ettekä minusta juoksemassa koirani perässä.

Tänään kerron teille menneestä varsinaisen tapahtumarikkaasta viikostani! Aloitetaan lyhyesti keskiviikosta, joka on hoitopäiväni. Keskiviikkoisin hoidan Rasmusta. Rasmus on pian 9 vuotta täyttävä puoliveriruuna ja asustaa toisen hoitohevoseni kera Leppävaaran ratsastuskoululla. Ratsastan myös kyseisellä tallilla, joten suurin osa hevospostauksistani sijoittuu sinne.
Keskiviikkona Rasmus oli tosi ihana vaikkakin ärsyttävän kärsimätön ja tahtoi heilua vähän joka suuntaan. Hepalla on sellainen paha tapa ettei se jaksa rauhoittua. Oli kerrankin hyvä sää ja harjailin ruunaa ulkona varmasti yli 15 minuuttia, emme malta odottaa ruohonsyöttelysäitä!


#horseselfie
Torstaisin hoidan Cabua ja perjantaina taas Rasmusta. Torstai oli tehopäivä. Tein ihan kaikkea, autoin ponilapsia ja hoidin varusteita ja vietin todella paljon aikaa hepon kanssa, sillä sillä ratsastettiin vasta illemmalla. Cabu oli mahtavan sosiaalisella tuulella torstaina, se harvoin nimittäin jaksaa innostua ihmisistä.

ponilapsen ratsu, ihana Liselotte
Perjantaina Rasmukselle jäi hirmu vähän aikaa saavuttuani vasta neljältä tallille ja ratsastamaan menin itse kello seitsemältä. Viime viikot olen ratsastanut Beethowen-nimisellä andalusialaisruunalla. Tällä viikolla minulle oli kuitenkin vaihdettu Jolly Jumper niminen todella isokokoinen ja -liikkeinen ruuna, jolla en ollut koskaan mennyt. Jännitin tuntia koko illan mutta päästyäni selkään kokosin itseni. Puolituntinen tunnille laitto kului erikoisvarusteiden (tutit, korvahuppu, romaani, gramaani, imppauspanta...) kanssa säätäessä eikä keskittymisen herpaantumiselle ollut tunnillakaan tilaa.

Jolly on todella erikoinen ratsastettava ja hyvin herkkä. Ihana lehmänkirjava ruuna oli kuitenkin yllättävän miellyttävä ratsastaa ja sopiva haaste! Useamman kerran yhteinen sävel oli hieman hakusessa ja suunnasta ja vauhdista oli eripuraa mutta hevonen on minulle (olen hitaiden hevosten eteenpäinratsastaja) suuri haaste ratsastettavuutensa takia. Taisin roikkua hevosessa suurimman osan tunnista mutta tästä on matka vain eteenpäin. Loppuraveissa Jolly oli jo todella rento ja uskaltauduin hyväksymään isot askeleet isoina askeleina enkä liioiteltuna vauhtina ja hallitsemattomuutena. Laukassa Jolly puski hyvin paljon ulospäin, jonka takia ympyrällä laukan ylläpitäminen oli vaikeaa, tässäkin varmasti rutiinilla päästäisiin parempiin tuloksiin. Tykkäsin hepasta kuitenkin alkuvaikeuksista huolimatta hirmupaljon ja saa nähdä menenkö sillä ensi viikolla. Kuvaaja tunnilla ei ollut, joten joudutte tyytymään pariin kuvankipaleeseen, joita olen hepasta ottanut aikaisemmin.


Beethowen-hepo tuli haistelemaan! 
 


Jollyn silmät ovat ihan hurjan hienot ja ilmeikkäät
 Tässä oli ensimmäinen postaus, mitä mieltä olette ja mitä haluaisitte lisää? Kuvia, analysointia, koiria, hevosia vaiko videoita? Kertokaa mielipiteitänne, ne ovat tärkeitä!

8 kommenttia:

 1. uiui, hieno postaus ! tykkäsin, tosi selkee ja tekstii oli kiva lukee :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Tuo banneri on todella upea. Jään seurailemaan :)
  www.munomatosisoma.blogspot.com kiva jos kurkkaat :)

  VastaaPoista
 3. oi ootan innolla mitä kaikkee tänne tuutkaan kirjoittelemaan, lupaavalta näyttää ! munkin blogin saa käydä kurkkaamassa: samaarataa-cami.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Oo cool sä teit blogin! Jään toki innolla seurailemaan ;)

  VastaaPoista