lauantai 30. elokuuta 2014

19: Petrausta

Eilen ratsastinkin jälleen ja positiivisena yllätyksenä huomasin tuntilistoista, että meillä alkoi kuin alkoikin estekausi jo nyt! Olen onnellinen, sillä nyt kun kausi on näin aikaisin saatamme päästä hyppäämään ulos, jos säät sallivat.

Ratsastan Petrus-nimisellä hevosella, joka onkin aivan uusi tuttavuus minulle, kuten myös Leppävaaran tallille. Petrus saapui tallillemme vajaa puoli vuotta takaperin ja on siitä lähtien hurmannut ratsastajia - minut mukaanlukien - sympaattisuudellaan. Petrus on vasta 7-vuotias ja muistan sen päivän, kun se saapui tallillemme. Se oli lauantai. Muistan, kuinka hevostraileri ajoi lähellä tallia ohitseni ja ihmettelin, miksi traileria tuotaisiin meille. Vaunusta paljastuikin uusi tuntsari, Petrus!


Estekausi käsittää kaksi puomituntia ja kaksi estetuntia. Tunnilleni on siirtynyt tavoitteellisempia junioriratsastajia, mikä tarkoittaa sitä että esteilläkin meiltä aletaan vaatimaan entistä enemmän! Olen siitä todella tyytyväinen, sillä ratsastan kehittyäkseni.


Puomituntimme alkoi ravi- ja laukkatyöskentelyillä esteistunnassa, jossa ollaan siis lähempänä hevosta kuin kevyessä istunnassa. Estekaudet ja erityisesti puomitunnit ovat huonoja nilkoilleni, jotka ovat olleet nuoresta pitäen rasitusherkät. Ne kipeytyvät lyhyistä jalustimista ja kevyen istunnan tuomasta paineesta. Selvisin kuitenkin harjoituksista ja venyttelin nilkkoja tunnilla aina kun mahdollista. Petrus tuntui alusta lähtien mahtavalta mutta todella erilaiselta kuin muut hevoset joilla olen ratsastanut. Ruuna oli todella herkkä edestä, mutta turtui pohkeelle nopeasti. Silti vaikka heppa oli herkkä se ei vältellyt tuntumaa vaan yksinkertaisesti kuuli ja tunsi jokaisen otteeni todella hyvin.

Oli oikeastaan mukavaa vaihtelua, ettei tarvinnutkaan keskittyä etupään tapahtumiin vaan takapäähän ja jalkoihin (toisinkuin siis Cabulla, joka on niin painava edestä). Petruksesta huomasi, että se on nuori, sillä se usein unohti pystyvänsä moniinkin asioihin ja luovutti, jos sitä ei kannustanut eteenpäin. Sen hiippailevat ja matalat askeleet jäivät usein hitaiksi mutta ainakin opettajan kommenttien perusteella meno parani pitkin tuntia. Nuoria hevosia on minusta kuitenkin mahtava ratsastaa.

Teimme tunnilla puomitehtäviä, joissa oli ajoitetut laukannostot ja ravi- tai laukkapuomit. Ensimmäisen tehtävän puomit olivat joka toinen eri päästä korotetut (tosin vaatimattomasti) ja toisessa tehtävässä laukkapuomit innariväleillä. Ensimmäinen tehtävä sujui paremmin kuin toinen, sillä en saanut aluksi laukkaa pyörimään niin, että olisimme edes päässeet laukassa puomien yli. Petrus oli kuitenkin ihanan yritteliäs ja viimeiset kerrat sujuivat jo hienosti!

Laukannostot ja laukkatyöskentely oli ihan mahtavaa treeniä juuri meille, sillä olen nähnyt kuinka vaikeita nostot olivat Petrukselle silloin, kun se saapui ja vielä nykyäänkin ne ovat "vaivalloisia". Petrus ei taida tajuta, että laukka nousisi vaatimattomamminkin ja rennommalla selällä se olisi helpompaa... tästä on kuitenkin hyvä lähteä treenaamaan!


Linkki videoon

p.s. Postausta tulossa juniorihubertuksesta tasan viikon kuluttua!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun olit väsänny videon tosta tunnista :) ois voinu ehkä laittaa jonku biisin siihen soimaan mutta muuten oikein hyvä. Meilläki alko just esteet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vaihtelun vuoksi videoitakin! ;) Mulla on vanha ja hidas kone, minkä takia video jossa olis musiikkia lataisi youtubeen 4 tuntia...joten nyt ainakin tulee ilman musiikkia jonkun aikaa! Muuten laittaisinkin!

      Poista