keskiviikko 20. elokuuta 2014

17: Potta, huopa & housuja paidan perään

Kuten useimmat meistä hevosharrastajista, minäkin unelmoin kalliista ja kauniista ratsastustarvikkeista, jotka päällä voisin harrastaa hyvin mielin, turvallisesti mutta myös hyvältä näyttäen. Olen itse visuaalinen ihminen, minkä takia pidän kauniista asioista mutta voin myös myöntää olevani nykyajan teinien tapaan materialistinen. Useimmiten hienot ratsastusvaatteet -ja varusteet ovat vain kalliita ja tämän takia en kovin montaa "hienoa laatutuotetta" tai "massaratsastajamerkkistä tuotetta" omista. Itse en ymmärrä tiettyjen merkkien viehätystä vaan ihastun tavaroihin ilmankin.

Ensimmäisenä voin mainita ikuisen rakkauteni Kingslandin kisapaitoja kohtaan. Unelmoin paidoista, sillä niissä on ihana tyyli, kauniit värit ja mielenkiintoisia muotoja. Silti ne pysyvät tyylikkäinä. Ainoana miinuksena mainitsisin KL:n massamaisuuden, mikä ei minua tosin haittaisi, jos joku päivä ostaisin paidan tai muun vaatteen Kingslandilta.

Seuraavaksi kypärät. Iso ja tärkeä osa ratsastusta, turvallisuuden tukipilari ja monen taitavamman ratsastajan vitsaus. Mielipiteeni on, että kypärää pitää pitää päässä - ratsastaessa. Tämä postaus on kuitenkin suosikkikypäriäni varten ja itsehän ratsastan Halorider-nimisellä kypärällä, joka on hintalaatusuhteeltaan hyvä ja halpa. Se ei kuitenkaan täysin sovi päähäni. Sitten kun oikea aika koittaa ja minulla on varaa (tai tarve), aion ostaa oikeasti hyvän kypärän. Lempimerkkiä kypärissä minulla ei oikeastaan ole, sillä en ole kypäriin kovinkaan tarkkaan perehtynyt. Charles Owenin klassikkokypärät miellyttävät silmääni, uudemmat mallit vähemmän. Jos ja kun päädyn uuden kypärän hankkimaan, se tulee luultavimmin olemaan hyvin samantapainen kuin CO:n Wellington classic. Pidän nahkaremmin ja kauniin sametin yhdistelmästä!

Sporttisemmista kypärämalleista GPA:lla ovat kivoimmat mutta eniten pidän Mountain Horsen Aero Pro-nimisestä kypärästä. Malli vaikuttaa todella käytännölliseltä ja kauniilta päässä.
Minun on tosin vaikea arvioida kypärien ominaisuuksia, sillä Charles Owenin Wellington on ainoa muista kypäristä (kuin omani), mitä olen pitänyt edes päässäni. Siksi arviot perustuvatkin kirjoitettuihin tietoihin, ystävien kokemuksiin ja ulkomuotoon.
Erilaiset ja monenväriset ratsastushousut ovat myös yksi intohimoistani. Omistan tällä hetkellä kolme paria housuja, mustanharmaat "farkkuiset", vaaleansiniset ja vaaleanruskeat (+ kisahousut). Pidän kaikista housuista mutta mustat istuvat minulle parhaiten, vaaleat vähiten ja niitä käytänkin vähemmän. Rakastan housuissa koristeellisuutta, matalahkoa vyötäröä ja sitä, että niissä on taskut. Itse käytän aina kokopaikkaisia housuja. Housuissa tyyliäni edustavat eniten merkit B Vertigo & Esperado.Myös hevosen varusteissa rakastan koristeellisuutta ja yksityiskohtia. Satulahuopien ostaminen on ykkösenä listallani hevostarvikkeissa. Satulahuovilla on suuri merkitys, niitä saa ihanissa väreissä ja kauniin brodeerauksin ja koristein. Erityisesti satulahuopien kustomointi vaikuttaa mahtavalta, aionkin jonain hamana päivänä teettää itselleni ihanan paksun kukkakuosisen huovan.

Equilinen ja Eskadronin huovat vaikuttavat ihanan laadukkailta. Rakastan paksuja ja täyteläisiä huopia mutta myös ihanan raikkaissa väreissä kulkevia huopia.


Viimeaikainen ihastukseni ovat Roecklin hanskat. Ostin Einolasta itselleni kyseisen merkin Grip-hanskat mustaruskeina ja olen pitänyt niitä todella hyvinä. Seuraava aluevalloitukseni on ostaa valkoiset kisahanskat, sillä olen tähän asti kisannut arkihanskoillani (jotka ovat siis lähes aina olleet mustat). Hööksistä olenkin metsästänyt todella kauniit, mutta hintavat kisahanskat merkkiä, jota en muista.

Siinäpä tämänpäiväinen asiani, mitä piditte? Mitkä merkit ovat teidän suosikkejanne?

Liittyen toivottuun kehityspostaukseen: Vanha läppärini, jolla on paljon vanhoja kuvia, on toimimaton rikkinäisen virtajohdon takia. Postauksen jätän siis hautumaan, teen, kun joskus saan koneen toimimaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti