torstai 28. elokuuta 2014

18: Sateen sattuessa täytyy suojata

... tahdon tavalliset hautajaiset. Tätä biisiä kuunnellessa lähden kirjoittamaan tätä postausta.

Syksy onkin iskenyt Suomeen, vaikken sitä tahtoisi myöntääkään. Vettä sataa kuin saavista kaatamalla ja salamointi on tullut tutuksi niin hevosihmiselle, kuin tälle koirakaverillemme katon alla. En voi sanoa, että Nella olisi niistä kovin innostunut - ehkä hyväkin niin.

Kausituntini hevosten parissa ovat lähteneet hyvin käyntiin. Kaksi vanhaa tuttua on toiminut ratsuinani viimeisen kahden viikon aikana ja onnekseni voin todeta, että esteratsastusjaksomme alkaa pian! Toivottavasti sää tasaantuisi ja pääsisimme hyppääämän ulkosalle :)

Ensimmäinen vanha tuttu kaksi viikkoa sitten olleelta ratsastustunnilta on CABU.
Ratsastimme kentän pohjan lainehtimisen takia maneesissa, minkä takia kuvien laatu on sen mukainen. Teimme tunnilla kuitenkin paljon siirtymisiä ja suoruustyöskentelyä, niinkuin jo aikaisemmin. Teema on itselle vaativa, sillä hevosen puhtaasti suoraksi ratsastaminen on todella vaativaa. Olen myös itseäni kohtaan vaativa. Ratsastimme tehtäviä myös ilman jalustimia, mikä oli Cabun kanssa ihanaa ja miellyttävää.

Tunnin plussat:
+ Löysin oman tasapainoni
+ Cabu oli lähes suora hetkittäin

Tunnin miinukset:
- Ratsastin Cabun kovasuiseksi, kun jäkitin vastaan liikaa huomaamattani
- Annoin Cabun mennä todella pitkällä kaulalla (liian pitkillä ohjilla)

<3
Tunti aloitettiin laamaillen, onneksi tästä päästiin edes vähän rennompaan moodiin...


Kuvat Kiran käsialaa
Lauantaina ratsastin JOLLY JUMPERIN kanssa.
Olin yllättynyt ratsustani, sillä tunti oli korvaustunti ja yleensä korvaustunneilla saan jämähevoset. Ehkäpä Jolly olikin jäänyt jäljelle, eikä sille ollut löytänyt sopivampaakaan ratsastajaa. Olin kuitenkin myös positiivisesti yllättynyt, sillä yhteinen ratsastuksemme oli jäänyt hieman negatiivisiin tunnelmiin ja olin lauantaina aivan valmis parantamaan tulosta! Onnekseni niin siinä myös kävi!!
Tunti oli aivan järjettömän opettavainen, mahtava ja työteliäs. Jolly oli yhteistyöhaluinen, rento ja aktiivinen. Olin itse tasapainossa selässä ja osasin vihdoin pitää gramaaneja kädessä! En voi kuitenkaan sanoa, että Jolly olisi ollut alusta lähtien selästä täydellisen rento ja kahden ohjan välissä - ehei. Se kiemurteli alkutunnin ja kesti pitkän aikaa kun se lopullisesti luotti käteeni, mikä oli tänään vakaampi.
Teimme tunnilla pohkeenväistöjä ja laukannostoja käynnissä. Jolly yllätti minut hyvillä väistöillään :)

Tunnin plussat:
+ Lopputunnin ahaa-elämykset
+ Tasainen käsi
+ Erittäin hyvä laukkatyöskentely
(+ Sympaattiset laukannostot käynnistä)
+ Rennot ja letkeät ravisiirtymiset

Tunnin miinukset:
- Ohjaamisongelmat (erimielisyyksiä suunnassa laukassa)
- Emme mahtuneet laukkaamaan uraa pitkin

Voisin hypettää tätä tuntia maailman ääriin, mutta annan kuvien puhua puolestaan! Kiitokset kuvista --> Sofia

Hups, ohjat kädessä...!
Heppatytöllä hymy herkässä kun tuntuu niin hyvältä!

<3
Tunti päättyikin siihen, kun Jollyn kanssa saatoimme tuntilössin takaisin kentälle, missä paremman sään ansiosta seuraavat tuntilaiset pääsivät aloittelemaan!

Viime perjantaina menin uudestaan Cabulla, tunti oli hyvin samantyylinen kun viimekertainenkin. Ratsastin Cabun taas kovaksi ja painavaksi. Ruunapoitsu oli harvinaisen vaativalla tuulella ja selvästi väsynyt aikaisemmasta tunnista, jolla ratsastaja treenasi kisoihin. Cabu ei kuunnellut minua juurikaan ja meni oman mielensä mukaan vaikka kuinka pungin painoavuilla ja vein käden johtavana. Askellajit olivat kuitenkin aktiiviset viime perjantaina ja olen siihen tyytyväinen! Oli myös miellyttävää kuulla opettajalta, että erimielisyytemme eivät kuitenkaan näkyneet ulospäin (siltä tosin tuntui!).

Tältä tunnilta onkin sitten vain huonohkoja videonappauksia, enjoy:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti