tiistai 12. elokuuta 2014

16: Curly The Hardheaded

Varoituksen sana heppatytöille ja -pojille: 
Tämä postaus tulee sisältämään hyvin koiramaisia ominaisuuksia.

Toinen varoitus ytimekkäistä postauksista pitäjille: Tämä ei ole sellainen.

Ensitapaaminen
Curly The Hardheaded. Te, jotka ette ymmärrä englantia; otsikointi tarkoittaa kovapäistä Curlya. Curly oli pieni heiveröinen, tummanpunainen, loisia kuhiseva koiranpentu. Kun Curly löydettiin Gran Canarian kuumilta hiekkarannoilta auringonpaisteesta kuihtuneena kahden veljensä kanssa, ei ollut selvää millainen tulevaisuus pientä pentua odotti. Pentu kuitenkin ruokittiin, pestiin ja huollettiin, se rakasti huomiota ja oli onnellinen saadessaan likittää vettä isosta kuposta veljiensä kanssa suojaisassa mukavassa talossa mukavien ihmisten seurassa.


 Nyt Curly viettää elämää Espoossa, talossamme. Curlyn nimi on nykyään Nella ja Nella on onnellinen. Nuoren neitokoiran elämä alkoi vaikeasti, kun se hylättiin mutta se löysi uuden kodin meiltä. Myös sen veljet pääsivät Suomeen, hyville omistajille viettämään lokoisia koiranpäiviä.

Vuosi 2012
Kun Nella tuli meille se oli todella suloinen, pieni ja isotassuinen pentu, joka ei ymmärtänyt paljoa mutta yritti aina täysillä. Ensi helmikuussa narttukoiruus täyttää 3 vuotta ja sen saapumisesta muutaman kuukauden ikäisenä tuntuu olevan ikuisuus. Nykyään Nella osaa kiivetä portaat ylös vaikka täyttä laukkaa, se ymmärtää tuoda pallon pyytäjälle ja osaa välillä myös kulkea hihnassa.

 
Vuosi 2013
Ennen Nellaa olin hinkunut koiraa vuosikausia, samoin kuin rukoilin vanhempiani ratsastuksen aloituksesta. Kuten silloin, adoptoimme Nellan pitkän pohdinnan kuluttua. Tai oikeastaan Nella tuli suuren sattuman kautta meille, emme olleet tarkemmin edes ajatelleet koiran ostamista ulkomailta tai edes adoptointivaihtoehtoa. Nella kuitenkin saapui ja ensimmäinen tapaamisemme sijaiskodissa Tuusulassa oli ikimuistoinen. Ajoimme autolla pihaan ja mies saapui kaksi koiraa hihnassaa, Nella oli niin pieni ja heiveröinen, ettei sitä tunnistaisi enää samaksi. Olimme ihastuneita, varsinkin kun pieni vauvakoira tuli heti syliimme pusuttelemaan ja halailuun.Vuosi 2013
Arkemme alkoi hyvin mutta vaikeuksia oli, Nella osoittautui kovapäiseksi ja vaikeaksi kouluttaa. Se kuunteli harvoin loppuun asti ja saattoi juosta haistelemaan kukkaa, kun sitä käskettiin. Nella osoittautui myös erityisen riehakkaaksi ja energiseksi, mitä se on vielä tänäkin päivänä.

Olen juuri saapunut Nellan kanssa metsälenkiltä, ja lenkki oli onnistunut. Nella oli todella hienosti metsässä, ainakin meidän yhteisellä mittapuullamme. Nellan ihanin ominaisuus on se, että se rakastaa pyyteettömästi ketä tahansa ja milloin tahansa. Vain kerran sen lyhyen elämän aikana se on näyttänyt hampaitaan ja se tilanne oli hyvin uhkaava. Nellan parhain ominaisuus on kuitenkin kaikessaan riesa. Nella tahtoo tutustua kaikkiin ja usein käy niin, että jäykkä vastapuoli ei ole yhtä onnellinen. Metsässä Nella on vapaana - niin ei aina ole ollut. Nykyään Nella osaa jo jättää ulkopuoliset rauhaan, kuten se tänäänkin jätti mummon ja kaksi poikalasta metsässä tarkastamatta, mutta usein muut koirat viehättävät. Tänään se kävi moikkaamassa susikoirapentua, mutta tuli hetken päästä takaisin luokseni. Se on jo lottovoitto, että Nella kuuntelee. Aina niinkäin ei nimittäin ollut. Nella on monta kertaa ollut lähellä kuolemaa, meinannut jäädä auton alle tai ollut vaaratilanteessa tottelemattomuutensa takia.

Nykyään on kuitenkin jo helpompaa ja vaikka ylienerginen koirankoltiainen menee hermoilleni rakastan sitä yhtä pyyteettömästi, kuin se minua <3 !

Vuosi 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti