sunnuntai 7. syyskuuta 2014

20: Foxhunt...and princesses?!

Eilen aikataulussani oli tallimme perinteinen hubertusratsastus! Emme jahtaa asiallisena kettuja pellolla, vaan kyseessä on pukuratsastus ja leikkimielisiä kilpailuja hevosten kera ja ilman. Tämä hubbe oli toinen minulle ja odotin sitä innolla!

Ratsunani, uljaana ritarinani oli Rasmus ja sen takia odotin hubertusta vain enemmän. En ole pitkään aikaan hepalla ratsastanut niin nyt oli mukava päästä puuhaamaan.


Teemanamme oli Majoranin prinsessat & ritarit. Teema on ihan mahtava ja minulla oli hauskaa suunnitellessa asuani vaikken saanutkaan lupailemaani pinkkiä Disney prinsessamekkoa... Tulin paikalle hieman myöhässä mutta ehdin koristella hepan - oma kruunu jäi kuitenkin talliin (harmittaa!).

En sitten ole näin lyhyt, kuin kuva väittää...

Hubertusratsastus aloitetaan maasto & sänkkäriratsastuksella "masterin" eli ratsastuksenopettajan johdolla. Maasto oli täynnä vauhtia ja tilanteita, sillä minun ja Rasmuksen takana meni Sofia Zackin kanssa. Poni on nimittäin hyvin... ponimainen ja riehakas. Ensimmäinen tilanne saatiin, kun nostimme hiekkatiellä ravin. Poni pisti villille laukalle ja sai Rasmuksenkin villiintymään. Rasmus on siitä hellyyttävä, ettei se sekoa vaan se vain riehaantuu söpösti ja palautuu sitten takaisin normaaliksi. Hetken laukkailun jälkeen jatkoimmekin ravissa kohti metsäpolkua ja peltoja.

Ennen peltoja Zackin takapintelit lähtivät valumaan ja avautuivat. Tässä sähellyksessä poni pääsi vapaaksi ja kaikkien odotukset kumoten juoksi metsään! Lopuksi pöllämystynyt poni saatiin kuitenkin takaisin porukan luo ja ratsastaja selkään - matka jatkui!
Laukat pellolla sujuivat Rasmuksen ja minun osalta mahtavasti, vaikka ponia jännitti koko maastoreissun aikana tosi paljon! Hubbea oli katsomassa todella paljon ihmisiä ja Musmus tuijotteli ihmisjoukkiota ihan kummissaan.

Murun perusilme :D
Mussella oli miehekkäät keltaiset rusetit otsatukassa ja hännässä <3
Hubbe jatkui kentällä kisan merkeissä. Edessä oli haastava ja kuninkaallinen kisarata orjantappurametsän, tultasyöksevän lohikäärmeen ja holvikaarien merkeissä! Aloitimme Rasmuksen kanssa ensimmäisenä Eerika ja Josefine vastustajanamme. Onnistuimme välttämään myrkkyomenan ja jatkoimme matkaa pujotteluun, joka osoittautui vaikeaksi Rasmukselle. Se ei oikein taipunut tiukkoihin käännöksiin mikä hidasti meitä! :D Ravissa kuitenkin mentiin ja joenylitykselle (vesimattokavaletti) saavuttaessa olimme tasaväkisesti tasan toisen parin kanssa. Seuraavana hypyn jälkeen oli yön ja päivän voltti, eli laukkaympyrä aurinkoporttiesteen ja sateenkaariesteen välistä. Lopuksi minun piti surmata lohikäärme(pehmolelu) mutta unohdin sen ja suuntasin holvikaarelle, mikä vei meiltä jatkopaikan kisassa! Hauskaa oli kuitenkin ja pääsin julistamaan lopulta valtakunnan omiin nimiini! Melkein kaaduinkin lopussa, sillä Rasmus halusi kauas pelottavasta lelumiekasta ja
holvikaaresta...

LINKKI VIDEOON!
(en saanut videota toimimaan tässä yhteydessä...)

Loppupäivä menikin sitten muiden leikkien, syömisen ja syömisen merkeissä.
Hevosia, ystäviä, tortillaa, jäätelöä ja naurua, niistä on Majoranin hubertus tehty! <3

Mun prinsessa <3
TEAM AWESOME!! (+ Sofia!)

Kuvat c) Pinja, Kira & Sofia :)

Seuraavana tuleekin sitten postausta ensimmäiseltä hyppykerralta Petruksen kanssa!

2 kommenttia: