maanantai 9. kesäkuuta 2014

05: Lomahurmeessa

Heipsan taas ja mahtavaa kesää!
Alkuloman kiireiden mukana on unohtunut blogin olemassaolo täysin ja pahoittelen, että viidennen postauksen tulossa on nyt kestänyt monta viikkoa. :-(

Nyt kuitenkin paljon kuvia ja asiaa tulossa!

Elämäni myös kesäisin kulkee hevosten parissa ja hoidan suurimman osan viikosta Cabua ja Rasmusta Leppävaarassa. Kesäisin ratsastan paljon vähemmän. Hoidin viime torstaina Rasmusta ja päivä oli pitkä ja työntäyteinen! Olen viime viikkojen aikana kuvannut kamerallani enemmän kuin kuukausiin ja taidot ovat ihan ruosteessa.
Vastapalveluksi muiden kuvaamisesta (tunneilla, hoitohevosten kanssa...) otimme kuvia myös pitkästä aikaa Rasmuksen kanssa. Tallillamme oli viime viikolla estekurssi jonka jokaisella puolitoistatuntisella treenikerralla Rasmus oli mukana ystäväni Oonan kanssa. Estekerrat olivat rankkoja mutta poju ja Oona pärjäsivät mahtavasti ja näin myös kehitystä. Kunhan Musse oli syönyt kauransa pesin sen joka päivä tunnin jälkeen ulkona ja vein syömään ruohoa. Rasmuksesta kuoriutuu mukavalla vehreällä ruoholla oikea piehtaroija, sillä sinne se aina kumoaa itsensä - ainakin pesun jälkeen. Puhdas kuontalo on tehty liattavaksi, eikö niin?


Poni oli niin sulonen tässä kuvassa!
Siellä ruoholla se torstaina vetäsi oikein pari kertaa ympäri ja kumosi nurmelle ennenkuin edes huomasin.
Piehtaroimisen jälkeen ruohoa mätettiin kuin viimeistä päivää. Rasmus on viimeaikoina näyttänyt itsestään ihan ihmeellisiä puolia - ominaisuuksia joita en olisi kuvitellutkaan löytäväni tästä ylisosiaalisesta höpsöstä. Suurin projektimme on kärsivällisyys mutta siihen osasin varautua. Rasmus on osoittautunut aika spontaaniksi kaveriksi ja se huomattiin torstaina, kun poni pisti polvilleen hetken syöttelyn jälkeen ja kiehnäsi päällään ruohoon. Kuka tietää, oliko maasto epämukava piehtaroinnille, vai oliko tämä kiehnäys alkuperäisesti ruunalla mielessä? Naurut siinä pääsi, olipahan niin huvittavaa!
Ystäväni Rondy (http://wannalive-ronski.blogspot.fi) oli mukana alusta loppuun ja otti nämä ihanat kuvat, kiitos! <3 Tuli ikuistettua hauskoja kesähetkiä.


Minkä kuvatekstin antaisitte tälle?
"Ei mamii, mä en haluu takas sisälle!"
Kuvailtuani ja seurailtuani päivän viimeiset ratsastustunnit oli aika lähteä kotiin. Päivää täytyi kuitenkin tästä vielä pitkittää, sillä päätimme mennä äitini ja koirani kera koirapuistoon. Kesäisin Suomessakin tätä valoa kuitenkin riittää illaksi asti, joten tämä ei oikeastaan haitannut minua. 20 minuutin kävelymatkan päässä kodiltani on todella kiva koirapuisto, jossa on paljon koiria ja usein. Kamera päätyi myös tällä kertaa mukaan, en ollutkaan pitkään aikaan kuvannut koiria!

Nella on siis tosiaankin lähes 2 ½ vuotias sekarotuinen narttukoira, joka on pelastettu Kanariansaarilta sen ollessa luovutusikäinen. Nella (silloin Curlyksi kutsuttu) alipainoinen, kirppuinen ja surkeannäköinen pentu löytyi kahden veljensä kanssa pahvilaatikosta rannalta, suoran auringonpaisteen alta. Matka meidän sohvallemme rauhallisena makoilemaan on ollut pitkä mutta ilman ihania Kanarian TARA-järjestön ihmisiä nuo kolme säälittävää pennunruippanaa eivät olisi selvinneet hengissä. Nyt kaikki kolme koiraa ovat onnellisesti ihanissa perheissä, itseasiassa kaikki täällä Suomessa! (Ja tämähän olisi siis puhdas promo-teksti pelastuskoiria varten!)

Aikaisemmissa postauksissa lupasin, että seuraisimme myös Nellan seikkailuja ja tässäpä niitä tulee!

Kaivaminen on Nellan mielestä parasta!
"Moi, kuka sä oot?"

Ihanaa kesää ja kiitos, että seuraatte blogiani se merkitsee mulle paljon!
Postauksia tulossa myöhemmin ja tiheämmin tästä lähtien!

Suviterveiset, Sara & kaikenkirjavat karvakuonot

4 kommenttia:

 1. haha musmus on nii söpö :D ♥ ja tosi kivoja kuvia nellastaki, vähänkö kiva että se on päässyt tänne suomeen hyvään perheeseen (ja ne muut tietenkin myös)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha on kyllä mahtavaa adoptoida apua tarvitsevia koiria! :) Musse on söpöliini <3 !

   Poista
 2. Ihania kuvia!! :) Tykkään tosi paljon sun kirjotustyylistä ja postauksia on muutenki tosi kiva lukee :)

  www.minatankar-pesse.blogspot.com

  VastaaPoista