lauantai 16. toukokuuta 2015

52: Kisoihin kera muistilistan


Eilen ratsastin Kasperilla viimeisen kisatreenin ja lähdin ratsastamaan kepein mielin. Eihän se niin huonosti voisi mennä ja jos menisi kai sitä voisi parannella vielä verryttelyssä ennen kisasuoritusta? En todellakaan pettynyt Kasperiin tai itseeni vaan yllätyin todella iloisesti siitä kuinka rento ruuna oli ja kuinka hyvin löysin täysin uudet säädöt oman ylävartaloni hallitsemiseen. Oman tasapainon kanssa on toki vielä opettelemista, mutta kukapa olisi koskaan valmis? Tiedän kuitenkin nyt, että voin löytää minulle ja Kasperille hyvän fiiliksen radalla kunhan keskityn verryttelyssä enkä anna hermojeni pettää!


Alla oleva muistilista pureutuu minuun ja Kasperin ongelmakohtiin ja toivon mukaan muistan sen vielä huomennakin. Muistilistasta saa napata itse kukin vinkkejä omiin ratsastuksiinsakin, lista ei todellakaan pidättäydy pelkästään kouluaitojen sisään!

Muistilista itselle:

1. Ryhti kuntoon
- Pidä rintakehä pystyssä, hartiat taakse ja mene ylpeydellä eteenpäin.

2. Rentoutta
- Olet kisaradalla nauttimassa, pidä itsesi rauhallisena niin pysytte kumpikin rentoina.


3. Tahdissa
- Vaikka niin kisaradalla kuin hevosten seurassa muutoinkin saa nauttia, kuuluu myös tahdikkuus asiaan. Ylläpidä tuntuma hevoseesi ja tee töitä sen kanssa saadaksesi rytmikäs kulkemistahti kuntoon.


4. Tasapainota
- Unohda liioittelu, pidä paketti kasassa ja niin itsesi kuin sen kautta hevosesi tasapainossa. Pidä istuinluusi tuntumalla ja ylävartalosi hallinnassa, jolloin pystyt auttamaan ratsusikin pystyyn.

5. Usko
- Muista uskoa itseesi ja hevoseesi, sinä muistat radan ja pystyt suorittamaan sen harmoniassa.


Kuvista kiitos iki-ihanalle Sofialle, olimme Kasperin kanssa eilen aurinkoisella tunnilla pieni väripilkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti