sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

44: Elämäni hevoset 1/5

Vähän vaihtelua blogikirjoituksiin, eikö niin?
Tämä Elämäni hevoset-haaste on varmastikin tullut tutummaksi useammalle facebookin puolella mutta minä ajattelin toteuttaa sen tänne blogin puolelle, jotta saataisiin tämä uinuva kevät pirteämmäksi. Haasteesta kiitos Mirkalle <3 (käykää katsomassa Mirkan mahtavaa uutta blogia, There's no "I" in team!)

Blogi on saanut myös uuden keväisemmän ilmeen - tai ainakin pääsimme eroon beessistä. Pidättekö? :)

Elämäni hevoset-haasteessa lähdetään liikkeelle alusta. Hieman päälle kahdeksan vuotta sitten aloitin Leppävaaran ratsastuskoululla ja ratsastin monenlaisilla poneilla - pienillä, isoilla, kilteillä ja pelottavilla. Parhaiten ensimmäisiltä vuosilta, ja vähän myöhemmiltäkin, ovat jääneet ponitammat Zanna, Liselotte ja Grit. Niillä ratsastin ja ennen kaikkea kehityin eniten.

Zanna oli niin oma persoonansa, että sitä kuvaillessa ihan hymyilyttää. Gotlanninrussponitamma oli vikuroiva, hauska, kovapäinen ja mahtava poni - Leppävaaran ikimuistoisin parivaljakko puoliveljensä Sonny-ponin kanssa. Ratsastin Zannalla todella paljon ja opin kestämään sen metkut ja pelleilyt. Muistan selvästi kuinka hyppäsin sen kanssa ensimmäisen esteeni ja kuinka jouduin Zannan kanssa opettajan piinapenkkiin, kun tamma ei suostunut nostamaan millään laukkaa ja kuinka onnellinen olin kun sain lopulta homman luistamaan. Meistä ei valitettavasti ole yhteisiä kuvia miltään ajanjaksolta mutta muistot korvaavat sen. Nykyään Zanna elelee jo ansaitulla eläkkeellä ja toivottavasti narraa vielä vanhoillakin päivillään omistajiaan. Zannalta opin korvaamatonta periksiantamattomuutta, rutiinia ja sen kanssa oli mahtavaa puuhata.

Zanna-poni

Ensimmäisen haasteen osan Zannan kanssa jakaa myös ponitamma Liselotte.
Liselotte oli ja on upea tamma, taitava, ryhdikäs, rehti ja luotettava. Se on kaikkea muuta kuin Zanna mutta omalla tavallaan aivan mahtava poni. Tämänkin tamman kanssa ratsastin paljon ja ratsastaisin yhäkin mielelläni, ellen olisi kasvanut sille liian isoksi. Liseloten kanssa olen hypännyt, maastoillut, ratsastanut sileällä ja menimm muistaakseni myös ensimmäiset ryhmäkouluni yhdessä.
Liselotte vei minua eteenpäin, auttoi rohkaistumaan isompienkin ponien parissa (hän kun on huimat 139cm!) ja toimi kyllä tilanteessa kuin tilanteessa. Tammasta on vain ja ainoastaan hyviä muistoja, toisinkuin Zannasta, joka osasi olla yksi päänvaiva ihanuudestaan huolimatta.

Kaunotar-Liselotte c) Laura Soini

Kolmantena muttei todellakaan vähäisimpänä on Grit.
(Tiedän, että jokainen osa täytyisi pyhittää vain yhdelle hevoselle, mutta silloin jumittaisin näissä ikuisesti.)
Grit on aivan älyttömän hauska ponitamma, joka kyllä hurmasi minut heti ensi hetkistä. Tamma oli jälleen kerran niin oma tammamainen persoonansa, että sen kanssa joutui oppimaan ihan uuden tyylin tehdä töitä ja hoitaa. Gritin ja minun menneisyys on oikeasti paljon pidempi, kuin tulen koskaan ajatelleeksikaan. Aloin ratsastamaan sillä luultavimmin joskus 2 vuoden ratsastamisen jälkeen ja olen sen jälkeen ratsastanut sillä ihan hurjan paljon lukuunottamatta viimeistä muutamaa vuotta, joiden aikana en olekaan poneilla mennyt ollenkaan.
Gritin ja minun menneisyyteen kuuluu myös muutaman kuukauden hoitaja-hoitohevonen-suhde, joka oli todella hauskaa aikaa. Tamma on opettanut minulle jäntevyyttä ja tasaisuutta ja ennenkaikkea esteratsastusta. Olen hypännyt Gritin kanssa niin monet estekaudet, etten jaksa muistaa, ja monet estevalmennukset niiden lisäksi. Olemme myös kisanneet yhdet estekisat, joskaan se ei aivan ollut meidän juttumme ;) (ainakaan silloin!)

Gritillä on kahden aiemman ponin lisäksi ikuisesti varattu paikka sydämessäni.

(c) Aino Vuolanen)

Huomenna tulee sitten toista osaa!
p.s. Ihan mahtavaa, jo yli 7000 katsomiskertaa! :)

4 kommenttia:

  1. Hoidatko vielä grittii? :) ja kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit :) En valitettavasti hoida enää Grittiä, sillä aika ei riittänyt kolmelle hoitohevoselle...auttelen tosin ponilapsia sen kanssa aina kun kerkeän ;)

      Poista