maanantai 17. marraskuuta 2014

31: Jäntevyyden aikakausi...

...on alkanut!

Perjantaina en saanutkaan kuvaajaa, mikä ei sinänsä ole minusta mitenkään pakollinen blogitekstiä kirjoittaessa vaikka se onkin monista olennaisin/olennainen osa. Pidän kirjoittamisesta ja toivon, että lukijani pitävät tekstieni lukemisesta! (heh :D) Kuvia ja video kuitenkin kisoista!

Perjantaina tuntini Josefinen kanssa meni kuitenkin aivan huippuhyvin! Hevonen oli aktiivinen ja todella jäntevä, antoi yllättävänkin helposti luvan työskennellä sen kanssa ja kuunteli mua ihanasti :) Josefinehan on sellainen hevonen, että se on todella vaikea saada oikeasti avuille ja peräänantoon. Se on todella varautunut persoona ja varovainen hevonen. On siis jo suuri saavutus (ainakin minulle, hieman keskeneräiselle ratsastajalle) saada tuntuma suuhun.
Tunnin tehtävät, eli suoristaminen uran sisäpuolella ja hevosen ympärille pääseminen olivat myöskin mieluisia, kuten myös samainen eteen-alas työskentely ja laukkaympyrät. Laukkaympyrät olivat toiseen kierrokseen, oikeaan, hirveän vaikeita mikä yllätti minut, sillä ne laukka vasempaan sujui ihan kohtuullisesti. Ensimmäistä kertaa lähdin todella hyvin mielin kisoihin!

Hieno Jossu loppuvenytyksissä!
Sama jäntevyys ja suoruus jatkui kisoissa! Koitti aika kun pääsin Josefinen kanssa verryttelyyn ja sillä oltiin vedetty jo yksi koulurata alle, mikä joko helpottaisi tai vaikeuttaisi asiaa. Alkuverryttely oli omalta osalta tuskaa, sillä aikaisemmin en ollut jännittänyt ja nyt se purkautui. Hevonen kuitenkin osoittautui samanlaiseksi ellei paremmaksi kuin perjantaina. Ehdimme verryttelemään ja meno parani huomattavasti ennen radalle lähtöä ja ennen lähtömerkin tulemista.

Rata lähti käyntiin ihan hyvin. Ratana oli siis HeC RA1 ja se alkaa puolivolteilla keskihalkaisijalla. Seuraavana keskikäynti, joka lähti paperin mukaan hieman löysästi mutta parani sitten. Olen ihan samaa mieltä! Laukkaympyrät sujuivat mainiosti ja viimeisellä oleva temponlisäys oli myös hyvä! Unohdimme vain palautua siitä harjoituslaukkaan mutta se on pieni virhe mun mittapuullani. Ravilisäys lähti käyntiin paremmin kuin odotin, sillä emme olleet harjoitelleet niitä juurikaan ja pelkäsin, että Jossu olisi turta jalalleni siinä vaiheessa rataa. Lisäys oli kuitenkin kuulemma hyvä ja siinä oli selkeä ero.


Menomme ei ollut täydellistä tai kokoaikaisesti peräänannossa. Olen kuitenkin älyttömän tyytyväinen ja lähdinkin radalta erittäin suuressa onnessa ja hymyssä! Ratamme riitti ykkössijaan yhdestätoista lähtijästä enkä ollut aluksi uskoa sijoitustani. Tämä oli ensimmäinen sinivalkoinen ruusukkeeni ja olen siitä ylpeä :)

Saimme 64,3% ja se on tähän asti myös korkein saavuttamani prosentti koulukisoissa.
 Mahtava Jossupossuteam! Päivän saavutukset: 1. ja 3. sijoitus!

Kiitos kuvaajille Sofialle, Liisalle, Ellalle ja Idalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti