perjantai 4. heinäkuuta 2014

09: Kohti kisoja

Heipä hei rakkaat lukijat ja vierailijat!
Kuten lupasin, päivittelen teille pitkästä aikaa ratsastuksiani. Viime aikoina hevoselämäni on ollut isolla paussilla - valitettavasti - sillä muita menoja ja mökkeilyjä on ollut. Eilen ratsastin pitkästä aikaa ja ilmottauduttuani kisoihin oletin, että menisin kisaratsullani mutta alleni päätyikin Beethowen.

Beethowen on tallimme estehevonen, siis sellainen hevonen, joka ei oikeastaan kouluratsastuksessa juurikaan loista vaan on kotonaan esteillä. Beethowen, tutummin Pentti/Putte/Pena, on hieman yli 150cm korkea andalusialaisruuna ja omistaa korkeat askeleet, jotka eivät kuitenkaan mene lainkaan eteenpäin. Vaikein askellaji on käynti, joka varmasti näkyy videolla, jonka olen teille tehnyt! Beethowen on todeelllaa hidas, herkkä suustaan ja päästään eikä ole helppo kannustaa kulkemaan. Ruuna on kuitenkin itselle tosi rakas hevonen ja aina yhtä mahtava haaste!
Tunnilla teimme paljon ympyrätyöskentelyä ja laukannostoja. Tunnilla oli lisäksemme muita hitaita ratsukoita, joten tehtävät olivat meillekin oivallisia. Lopputunnista yhteinen sävel löytyi ja viimeiset 15 minuuttia olivat puhdasta taivasta hevosen selässä! Viimeiset laukat Beethowen kulki kauniisti pyöreänä ja tunsin läpi hevosen, että se otti kaikki jalkansa mukaan ja laukkasi. Laukan jälkeiset ravit olivat myös ehdottomasti päivän ryhdikkäimmät ja mahtavan lopputunnin päätteksi ruuna sai kyllä runsaat taputukset ja halit!

Pitemmittä puheitta, enjoy the video!
Kiitos tämänkertaiselle ihanalle kuvaajalle, Sofialle!

2 kommenttia:

  1. jee kiva että tänne tulee videoitakin ! mut tosi hyvältä näytti loppu penan kanssa, hyvä te (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon harjotellu videoita! :D Kiitti-kovan työn tulos! :)

      Poista