maanantai 12. toukokuuta 2014

02: Pakoon paratiisiin

Uuden blogin huumassa yhä kulkevana tahdoin jälleen kirjoittaa teille jostakin. Mieleeni tuli muutaman viikon takainen estetunti Vihdin Ratsutallilla (aivan ihana hevosparatiisi <3).
Kyhäsin teille videon, ensimmäisen kunnollisen pitkään aikaan - älkää siis kyylätkö laatua vaan kuvia ja videoita! Videot otti isäni ja kuvista iso kiitos Veeralle! Videon taustalla soi tämänpäiväinen hypetysbiisini, 5 Seconds of Summer - She Looks So Beautiful.Minun ei kuulunut alunperin mennä Kingi-nimisellä hevosella tuolla tunnilla. En itseasiassa ennen tuota päivää ollut koskaan edes ratsastanut sillä. Oikea ratsuni oli kuitenkin joutunut lepotauolle riehuttuaan tarhassa enkä voinut muuta, kuin kivuta täysin uuden hevosen selkään. En osannut odottaa mitään mutten todellakaan pettynyt - Kingi oli todella mahtava!

Aloitimme tunnin taivutellen käynnissä ja ravissa. Kingi vaikutti ensi alkuun hieman varautuneelta ja kömpelöltä, eikä tahtonut lähteä liikkeelle juuri ollenkaan. Heppa vertyi kuitenkin raviin päästyään ja huolimatta hyvin omalaatuisesta raviaskeleestaan jatkoimme matkaa lämmitellen esteitä varten.

Kun aloitimme esteet Kingi taisi todella herätä, sillä lopulta siltä ei löytynyt enää kuin kaksi vaihdetta - käynti ja laukka! Kingin estelaukka oli todella miellyttävä ja juuri sopivan eteenpäinpyrkivä, sitä pystyi säätelemään vaikka vauhti oli usein aikamoinen. Itse olin alkutunnista hieman tasapainoton, mikä näkyi laukassa. Kello oli 10 sunnuntaiaamuna, oli 20 celsiusastetta lämmintä ja olin valinnut tumman pitkähihaisen paidan vaatetuksekseni. Voitte tästä ja ajankohdasta päätellä, etten ollut täydessä vedossani ja opettajan huomautusta ennen jalustimeni olivat liian pitkät. Sain nimittäin asiantuntevalta ja hauskalta opettajalta kuulla, että Kingi inhoaa sitä, kun ihmisen takapuoli osuu satulaan laukassa. Kaksi jalustinreikää lyhyemmillä jalustimilla ja yhden asian viisaampana jatkoimme matkaa verryttelyesteille!

Tässä verryttelyesteemme
Aloitimme kaarevalla uralla olevalla esteellä, aloituskorkeutemme esteissä oli 40-50cm. Kingi osoitti taitonsa esteillä ensihypyistä lähtien asettaen itse suurimman osan askelistaan ja löytäen hienosti paikat. Tunti ei kuitenkaan kulunut matkustaessa, sillä jouduin säätelemään vauhtia ja menosuuntaa, joka oli muutaman kerran pahasti hukassa. Ratsastimme muutama päivä sitten kisattujen kisojen esterataa ja lisäsimme verryttelyesteisiimme aina muutamat sarjat ja sen jälkeen hyppäsimme lopuksi kaksi kertaa koko radan ensin matalemmilla ja sitten korkeammilla, noin 70-80cm korkeilla esteillä. Viimeinen este oli valkovihreä okseri ja sitä oli mahtava hypätä! Itseluottamukseni on monien kivuliaitten ja vähemmän kivuliaitten sattumusten takia inhottavan matalalla korkeilla esteillä ja minua jännitti hypätä noin 80cm korkea okseri. Opettaja antoi kuitenkin hienot eväät hyppyyn ja pystyin rentoutumaan - pääsimme yli! Istuntani oli aivan varmasti kenottava mutta se oli toispuoleista siinä tilanetessa, sillä olin ylittänyt itseni.

Tuossa tunnin keskivaihessa myös onnistuimme kaatamaan kokonaisen esteen! Vihreävalkoinen okseri ja kyseinen sarjan ensimmäinen este olivat niin lähekkäin, että Kingi olisi tahtonut hypätä toisen ja minä taas toisen. Suuntaan ei saatu selvyyttä, joten tähtäsimme tolppaan ja minun jalkani avulla kaadoimme koko esteen. Viisastuneina saimme kyllä lopulta selvyyden suuntaan mutta kyseinen tapahtuma antoi kyllä naurun aihetta koko porukassa!

 
Tässä (pieneltä näyttävä) viimeinen okseri! Hyvä me!
Jäin kaipaamaan Balleriinan, eli hevosen jolla minun kuului ratsastaa, seuraa ja mahtavaa ratsastettavuutta mutta tunti Kingin kanssa oli hyvin opettavainen ja mahtava! Ratsastusseuraa minulle antoi kaverini Mirka, joka meni kyseisen tallin Vagur-ponilla.

<3
Vihtiin olen menossa myös myöhemmin tänä vuonna kunhan budjetti antaa varaa - sitä päivää odotellessa!

Onko teillä ratsastuspelkoja? Kertokaa niistä ja kommentteja videoon joko Youtubessa, tai kommenteissa!

2 kommenttia:

  1. wii ai et meidän talli on oikein paratiisi? ihana sara <3 :3 Meidän vauhtihirmut oli kyl kumpiki iha elementissään tolla tunnilla! :D

    VastaaPoista