perjantai 6. helmikuuta 2015

39: Bermudan kolmiossa

Sinnehän kaikki katoaa eikö niin? Kuten esimerkiksi aika, joka tuntuu hupenevan minulta ihan huomaamatta.

Bermudan kolmioksi keksin tänään kutsua uutta ylätallin karsinajärjestystä, jonka ansiosta kaikki kolme ihanaa läsipäätäni ovat samassa päädyssä, samassa tallissa. Niiden luona aika todella kuluu, ovat ne niin ihania ja voin katsella kaikkia kolmea ruunaa samaan aikaan ja niin hekin minua <3

Petrus kurkistaa!
Aika hupenee myös tanssieni osalta, enää juuri ja juuri 6 päivää jäljellä. 40. postaus saa todellakin kunniakseen kertoa prinsessapäivästäni - toivottavasti teitä kiinnostaa! Toivon mukaan mukana myös videota!

Tämä postaus on jälleen kuulumisten päivittelyä, hevoselämässäni ei ole kiireen keskellä tapahtunut kovinkaan suuria asioita. Tähän viikkoon asti olen ratsastanut Jollya 7 viikkoa putkeen. Tänään listaan oli kuitenkin jaettu minulle Victor-hevonen, joka on minulle ennestään tuttu ja myöskin menestyksekäs kisakumppani. Vuosi takaperin saimme sinivalkoisen ruusukkeen koulukisoista!

Victor & minä estetunnilla vuonna 2013
En päätynyt kuitenkaan ratsastamaan Vikellä, vaan hätävaihdoksena toisen ratsun ontumisen takia pääsin ratsastamaan kuukauden takaa tutuksi tulleella Cinderellalla!
Teimme tunnilla samaa tehtävää, kuin viime tunnilla. Aloitimme tunnin tarkoilla siirtymisillä ravista käyntiin ja toisinpäin. Tunti oli tammaprinsessan ensimmäinen ja se oli alkutunnista niin täpinöissään, että lähinnä kulki korvat hörössä pitkänä ympäri maneesia. Siirtymiset saivat kuitenkin minut keskittymään ja sitä kautta myös Sintin keskittymään ja pehmenemään erittäin reilusti. Meno oli niin mukavaa, että saatoin jopa fiilistellä muutamien sekuntien ajan, ja se on jo paljon! Tamma oli niin rento, kuin se sillä energialatauksella saattoi olla ja yllättävän harvoin kova kuolaimelle. Se siirtyi pehmeästi ja ponnisti sympaattisesti raville ollen aktiivinen, keskittynyt ja siisti. Se hötkyili tunnin aikana paljon ponipuolen raippoja, laukkoja ja muita hälinöitä mutta pysyi aisoissa oikein kiitettävästi.

Päivän sympaattinen ratsuneiti
Tunnin toinen puolikas oli tutuksi tullut koulurataharjoitus, jossa pitkällä sivulla tehtiin laukassa 15 metrin voltti ja jota ennen ravissa siisti kulma, laukannosto E:n ja S:n välissä ja tämä samoin tavoin S:n ja H:n välissä raville ja kulmaan. Tamma otti laukoista paljon kierroksia ja se oli omatoimisella toisen pitkän sivun työskentelyllä vaikea saada rauhoittumaan. Teimme käynnissä toisella osalla uraa hieman pohkeenväistöä ja voltteja. Laukkavoltit olisivat sujuneet paljon paremmin ilman tamman ryöstöyrityksiä (ja -onnistumisia, hups!) ja pään heittelemistä niin, että hallinta edestä katosi täysin. En voi kuitenkaan syyttää nuorta innokasta tammaa, purkipahan ainakin energiansa. Viimeiset voltit sujuivat surkeasti, sillä hevosen villittelyt eivät suoneet sille minkään asteista keskittymiskykyä ja tuskanhikisten valmisteluistani ja pidättelyistäni huolimatta neitokainen huristeli väärässä laukassa ja vinkurassa kuin banaani. Opettajan kommenttien mukaan voltin ensimmäistä puoliskoa saisi parantaa ja laukannostoon tarkkuutta, jota saataisiin siis astetta paremmalla hallinnalla. Raviinsiirtymiset ja kulmat olivat ok. Cinderella on siitä ihana hevonen, että kun sen saa kuulolle ja ratsastettua läpi se antautuu yleensä täysin, työskentelee kuuliaisena ja nätissä paketissa. Pitkät askeleet ja runko ovat yllättävän helppo hallita, tai ainakin minulle. Pienet opettajan ohjaamat korjaukset omassa asennossani näkyvät Cinderellassa samantein ja se saa omaan onnistumiskokemukseen aivan erilaisen tason. Pieni korjaus jalan asennossa ja sisäohjassa roikkumisen korjaaminen tasapainotuksella sai hevosen heti antautumaan enemmän ja päristelemään tyytyväisenä.

Ensimmäisestä yhteisestä tunnistamme lähtien olen kokenut, että Cinderella on yksi niistä hevosista, joiden kanssa kemiat kohtaavat harvinaisen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti