torstai 19. marraskuuta 2015

Ajatuksia kirjoittamisesta, joulusta ja maailmastaJokainen meistä kohtaa umpikujia elämässään ennemmin tai myöhemmin. Jokainen meistä löytää kuitenkin aina tien ulos labyrintistä - tie saattaa avautua silmiemme eteen hitaasti tai ilmestyä tyhjästä. Minä näen umpikujan, jonka sumuisa horisontti valkenee. Näen edessäni paljon tulevaisuutta, olenhan elämäni muutoskohdassa ja kaiken uuden alussa. Seuraavat vuodet tulevat olemaan kaikkea muuta kuin olisin koskaan voinut kuvitella, vaikken vuosien sisältöä vielä tiedäkään. Sama vanha, tuttu ja turvallinen arki saa kuitenkin väistyä.

Joulu on tulossa. Se lämmittää minun, joulua rakastavan ja talven lämpöä ihailevan ihmisen sydäntä. En malta odottaa lumihiutaleiden tuntua hiuksissani, pirun liukasta maata jalkojeni alla, lahjojen paketoimista ja joulukuusen tuomista kotiin. Käteni syyhyävät jo jouluvalojen, glögin ja pipareiden suuntaan ja pikkujoulutkin ovat jo ovella. Joululaulut ovat kuuluneet soittolistaani olennaisesti jo usean kuukauden ajan.

Minun on ollut vaikea pitää yllä tätä blogia, sillä elämässäni on tapahtunut niin paljon. Olen ollut yksin ajatusteni kanssa, eivätkä ne ole lähteneet liikkelle ennenkuin loppusyksystä ja viime viikkojen aikana. Olen sallinut itseni unelmoida ja edessäni minua odottaa valoisa tulevaisuus, vaikkei se olekaan välttämättä täällä. Kun hyväksyy tulevaisuuden ennalta-arvaamattomuuden pääse jo aika pitkälle. Vaikka lähtö tulee olemaan vaikeaa tiedän, että minun täytyy tehdä se. Pyöräni tahtovat lähteä liikkeelle, kehitystä ei voi tapahtua jos jumittaa tyhjäkäynnillä vuosi tolkulla.

Maailma on samaan aikaan liikkunut eteen, taakse ja pysynyt paikallaan. Tapahtumat tuolla suuressa maailmassa, meidän pienen Suomemme ulkopuolella, ovat saaneet minut myös mietteliääksi. Oma tulevaisuuteni on hyvin sidonnainen muun maailman tulevaisuuksiin. Terrorismi ja sodat ovat saaneet meidät unohtamaan kaiken hyvän maailmassa mutta minä haluan uskoa ystävyyteen, rakkauteen ja rauhaan. Kuulunkohan mahdollisesti sittenkin 80-luvulle 50-luvun sijaan?

Lopetan tämän, monen mielestä turhalle tuntuvan kirjoituksen, yhden lempilauluni sanoihin:

Have yourself a merry little Christmas,
Let your heart be light
From now on,
our troubles will be out of sight

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti