perjantai 10. huhtikuuta 2015

49: Kevättä ja uutta puhtia


Tänään vietettiin kevättä Leppävaaran suunnilla!
Koulupäiväni päätyttyä ja tunnin ansaitut päikkärit nukuttuani säntäsin onnessani tallille viettämään aikaa sairaslomalta palailevan Rasmuksen kanssa. Polviongelmat ovat toivottavasti menneisyyttä tämän kevään jälkeen! Tunnit ruvetaan vihdoin siirtämään ulkokentille ja hevosten kanssa päästiin viettämään pihakiveyksille aikaa - kameran kanssa tietenkin. Vaikka Rasmus ei pahemmin kameroiden edessä poseeraamisesta piittaa saatiin siitä ja meistä tänään todella suloisia kuvia :)
 


Ihana kevätsää ja päiväunet eivät kuitenkaan olleet perjantain ainoat puhdinlähteet. Innostusta aiheutti ensimmäinen hyppytunti puoleen vuoteen ja kenelläs muullakaan kuin iki-ihanalla Cabulla. Kaksi aikaisempaa puomituntia sujuivat vaihtelevilla tuloksilla mutta vaikeudet eivät pahemmin laskeneet fiilistä. Oli kaikesta huolimatta upeaa tehdä jälleen töitä Cabun kanssa!

Estetunti lähti käyntiin ihan mukavasti, ei oikeastaan valittamista Cabussa tai itsessäni, vaikka lyhyet estejalustimet haittasivatkin omaa tasapainoani. Aloitimme neljän puomin sarjalla käyden sen läpi käynnissä, ravissa ja lopulta laukassa. Puomeja korotettiin vähitellen ja meillä oli oikeastaan vain hieman alkukankeuksia löytää yhteinen tahti ylittää puomit - tahdin löydyttyä ongelmia ei ollutkaan! Päänvaivaa aiheutti kuitenkin Cabun omat pohdinnat elämän tarkoituksesta, joka on selvästi toisten hevosten kiusaaminen. Tunnin aikana oli jos minkämoista valtataistelua meidän kesken mutta tunnin lopulla poju kuunteli minunkin mielipiteitäni vauhdin ja suunnan suhteen paremmin.


Puomien lisäksi maneesista löytyi kaksi ympyrälle asetettua ristikkoestettä, joiden korkeus ei huimaksi noussut. Tämä oli kuitenkin minulle ihan käypä juttu, sillä omat taidot tuntuivat olevan sen verran ruosteessa etten suuremmilla olisi varmaan osannut olla. Tunnin lopuksi kävimme nämä kaikki kolme osasta ratana ja Cabu oli mahtava! Oma esteistuntani oli vielä hieman hakusessa ja pääsen toivottavasti keskittymään siihen ensi perjantaina paremmin, mutta toivoa löytyy!
Cabu oli todella mukava hyppytoveri ja luotettava. Ruunan hyppytyyli oli yllättävän miellyttävä tasapainon löytyessä ja ymmärsin omaksi ihmetyksekseni nopeasti miten mukautua niihin. Kaiken kaikkiaan todella rankka, opettavainen ja mahtava tunti! Tällaista virkistävää treeniä olenkin jo pitkän aikaa kaivannut - molemmat ratsukon osapuolet olivat poikki tunnin jälkeen.


Postauksen kuvat ikuisti ihana Sofia :) Ensi perjantaina tulossa videoita estetunneilta, en malta odottaa jatkaa Cabun kanssa puuhastelua!

2 kommenttia:

  1. hienot hepat ! oi vitsi en oo huomannutkaan kuinka ihana banneri sulta löytyy :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun upeat pikku ruunat <3 Ja kiitos väkersin sen tossa kevään kunniaksi :) !

      Poista